Den Danske Spiseguide

En hjørnesten i dansk gastronomi er Den Danske Spiseguide og dermed Bent Christensen.

Han udgav i 1978 den allerførste version af spiseguiden, der er udgivet årligt lige siden.

Den Danske Spiseguide er formentlig landets mest ajourførte og strengeste bedømmer af de danske restauranter.

Alene det at være optaget i guiden anses som en hædersplacering i restaurantverdenen. Omkring 300 restauranter er nævnt

Forud for optagelse finder der prøvespisninger sted, og spiseguiden betaler altid for sine testmåltider.

Årets danske restaurant

Den Danske Spiseguide står også bag den prestigefyldte kåring af årets danske restaurant.

Senest blev Årets Restaurant 2023 kåret på Den danske Spiseguides galla på Bistro Boheme den 29. oktober 2023.

Det er en stor begivenhed med stort fremmøde af den danske restaurantelite.

Vinder i 2023 var restaurant Jordnær.

Den trykte udgave af Den Danske Spiseguide indeholder information om cirka 300 restauranter, der vurderes blandt de bedste i Danmark. Alene at være optaget i guiden anses som en hædersplacering, og der er strenge kriterier for bedømmelsen af både mad, vine, betjening og indretning.

Tidligere vindere af Årets Restaurant i Danmark

Den danske Spiseguides afholder Gran Galla event 6. oktober 2024 på Hotel Frederiksminde, hvor man præsenterer vinderne af årets kategorier. Samtidig skal man offentliggøre de første medlemmer i Hall of Fame.

2023: Jordnær
2022: Restaurant MOTA
2021: Restaurant Lieffroy
2020: Alchemist 2.0
2019: AOC
2018: Søllerød Kro
2017: Restaurant Babette
2016: Kong Hans Kælder
2015: Kong Hans Kælder
2014: Marchal
2012: Restaurant Frederikshøj
2011: Henne Kirkeby Kro
2010: Noma
2009: Herman
2008: Noma
2007: formel B
2006: Molskroen, Wassim Hallal
2005: Søllerød Kro, Jakob de Neergaard
2004: Munkebo Kro, Thomas Pasfall
2003: Era Ora
2002: Pierre Andre
2001: Henne Kirkeby Kro, Hans Beck Thomsen
2000: Fakkelgaarden
1999: Marie-Louise, Michel Michaud
1998: Babette, Vivi Schou
1997: Penny Lane, Henrik Rosdahl
1996: Le Canard, Palle Enevoldsen
1995: Era Ora, Elvio Milleri og Alessandro Jacoponi
1994: Falsled Kro, Jean Louis Lieffroy
1993: Christies, Jens Peter Kolbeck
1992: Kong Hans Kælder, Daniel Letz

Læs mere

Læs mere på Den Danske Spiseguide