Ferrari

Det italienske bilmærke Ferrari kendt for deres fuldblods racerbiler og ikke mindst deres dominerende stilling i Formel 1.

Ferrari blev grundlagt i 1929 af Enzo Ferrari og har leveret en perlerække af supersportsvogne gennem tiderne.

Vi nævner i flæng F40, F50, Ferrari Enzo, Testarossa og ikke mindst LaFerrari. Alle biler som i plakatform har prydet mange drengeværelser og direktørkontorer.

Grundlæggeren Enzo Ferrari

Enzo Ferrari (1898-1988) var italiensk ingeniør og bilkonstruktør. Han begyndte som racerkører hos Alfa Romeo i 1920 og grundlagde Ferrari-selskabet i 1929, hvor han fra 1940 byggede sine egne vogne.

Den første racermodel blev færdig 1946. Ferrari har ud over kommercielle sportsvogne udviklet Formel 1-racere og har vundet det officielle verdensmesterskab flere gange.

Logoet er den ikoniske stejlende hingst, og farven på bilerne er oftest rød – ja, man taler endog om en særlig Ferrarirød farve.

Øvrige anvendte farver er gul, grå, sort og den meget sjældne hvide Ferrari.

Motorsport og Ferrari

For mange er Ferrari indbegrebet af motorsport, ikke mindst Formel 1, som omtrent var synonym med Ferrari i en periode.

Mærket hænger således uløseligt sammen med racerbaner rundt om i verden, hvor karrosseri og motorer er blevet testet til grænsen i flere årtier.

Erfaringerne er så taget med over i den “almindelige” produktions til glæde for bilentusiaster verden over.

Driftsomkostninger

Også værkstedsregningerne kan virke uoverkommelige, særligt fordi Ferrari trods deres drivers appeal har været kendt for ikke at være synderligt driftssikre.

Har man planer om at udleve drengedrømmen uden at sælge hus eller indløse pensionsopsparingen før tid, bør man forhånd kontakte en af de få dygtige mekanikere og værksteder, som rent faktisk kan skrue på bilen og vedligeholde den.

Ferrari er naturligvis ikke for alle, og alene prisen afskrækker de fleste med normale indtægter. For entusiaster er der dog altid en vej, og kan man “nøjes” med en brugt model med 10-15 år på bagen, er den såmænd ikke meget dyrere end en nutidig luksusbil.

wpDataTable with provided ID not found!

Hvis du vil vide mere

Du bør kigge forbi www.ferrari.com

Er du nostalgisk bør du helt sikkert besøge oversigten over gamle modeller