Emirates løber med fragten i København

Efter få måneders tilstedeværelse i København har det Dubai-baserede luftfartsselskab Emirates sat sig på en stor del af fragten ud af lufthavnen. I oktober var Emirates nummer 1 på fragt og de nye Boeing 777-200ER på ruten til Dubai øger fragtkapaciteten med op mod 50 procent.

Da flight EK151 mandag den 1. august som det første fly fra Emirates satte sine hjul på landingsbanen i Københavns Lufthavn var det ikke blot rute nummer 114 for det ekspansive mellemøstlige luftfartsselskab. Målet var også at markere sig stærkt med luftfragt fra hele Skandinavien.

Og Emirates har sat et meget tydeligt aftryk på luftfragten. Efter ganske få måneder i Københavns Lufthavn toppede det Dubaibaserede flyselskab Emirates i oktober cargo-listen som det selskab, der fragter mest ud af København.

Ifølge tal fra den internationale flybrancheorganisationen IATA over hvor meget cargo, der går ud af Københavns Lufthavn, indtog Emirartes i oktober måned førstepladsen med 1.410.171 kg og en markedsandel på hele 20 %.

Førstepladsen til Emirates i oktober kom i hus fordi flyselskabet skulle fragte et par særligt store forsendelser via København i denne måned.

Ligesom andre flyselskaber fragter Emirates dog ikke alt ud af Københavns Lufthavn da en stor del via Københavns Lufthavn bliver kørt til andre lufthavne i nærheden og fløjet videre herfra, herunder Frankfurt, Göteborg, Amsterdam og Düsseldorf.

Kapaciteten øges med 50 procent

Fremover vil Emirates dog kunne håndtere en stigende fragtmængde direkte ud af Københavns lufthavn.

Oprindeligt indledte Emirates satsningen i København med et fly af typen Airbus A330-200, men det er nu blevet opgraderet til et større fly i form af et Boeing 777-200ER.

Dermed kan Emirates fragte op mod 50 procent mere. Til daglig fragter Emirates alt lige fra norske, ferske laks til sushirestauranterne i Japan over pumper og termostater til medicin og nødhjælp.

Fra 1. oktober 2012 ventes Emirates yderligere at øge kapaciteten med indsættelsen af Boeing 777-300ER på ruten.