I 2007 havde Anders Aagaard en drøm.
Han ville skabe en restaurant, hvor man lavede god mad til fornuftige priser, serveret i smukke omgivelser af søde og smilende mennesker.
Visionen var et sted, hvor man kunne få en skøn restaurantoplevelse uden risiko for koldsved, når tjeneren kom med regningen.
Drømmen om Madklubben
I dag er drømmen gået i opfyldelse.
Anders Aagaard er stifter og ejer af Madklubben, der er blevet et fyrtårn i den danske restaurationsbranche.
Det oprindelige koncept med Madklubben har fået et utal af knopskud i form af søsterrestauranter som La Bodega, Lupo, Roberta, Tonys, Frankies og Grill.
Den første restaurant er nu vokset til et imperium med mere end 40 lokaliteter på tværs af hele Danmark.
Madklubben i Esbjerg på en sommerdag i juli
Og Madklubben findes også i Esbjerg, så her havde redaktionen indfundet sig en varm sommerdag i juli 2024.
Restauranten var præget af højsæson for ferien og var samtidig nok lidt underbemandet.
Vi ankom rettidigt klokken 18, men vi måtte vente allerede ved indgangen, hvilket gentog sig hele aftenen.
Da vi endelig fik anvist vores bord, gik der 25 minutter, før vi fik lov at bestille noget.
Maden var ventetiden værd
Det meste af ventetiden skete dog i godt selskab med redaktionens medspisere, og de lidt fortravlede tjenere forsøgte at smile det bedste, de havde lært.
Og maden kunne der som sædvanlig ikke udsættes noget på.
Forretten var en meget lækker og velsmagende laks, hvor der var stor tilfredshed hele bordet rundt.
Ubegribelig mør steg
Hovedretten var den måske møreste steg, denne medspiser nogensinde har smagt.
Den har helt sikkert hygget sig i timevis i et sous vide-badekar, men hvad gør det, når resultatet var så fremragende.
Tilmed var dens trofaste følgesvend mødt op i stærkeste opstilling.
Her var nemlig en perfekt tilsmagt bearnaise med en ubesværet fedme, der blev holdt fuldkommen i skak af en perfekt syrlighed, der ikke overdøvede men gav friskhed.
Tid til dessert
Med forret og hovedret indtaget var der stadig plads til lidt sødt.
Desserten indfandt sig i skikkelse af den fremstormende variant af en brownie – nemlig den såkaldte blondie.
Den blev her serveret med en kugle af limesorbet, og især sidstnævnte genaktiverede barndommens minder om isklassikeren Kæmpe Læske.
Det er ment som en kompliment, for desserten fungerede upåklageligt.
God stil ved afregningen
Det blev en vellykket aften på Madklubben Esbjerg med de tre retter og en forstående tjener.
Ved aftenens afregning kvitterede den søde og ret beset overbebyrdede tjener nemlig for forsinkelserne undervejs ved at give både sodavand og et glas hvidvin på husets regning.
Det er den slags situationsfornemmelse, der redder en fortravlet aften.
Det betød ikke meget for restaurantens bundlinje, men det betød meget for vores samlede vurdering af aftenens oplevelse.
Vores oplevelse på Madklubben i Esbjerg havde et fremragende prisniveau, når man indregner kvaliteten af maden.
Vores aften for tre personer bød på glimrende mad, der godt kunne nydes til trods for travlheden i restauranten.
Den samlede pris for den velsmagende menu af tre retter for tre personer blev på godt 1.100 kroner, og det kan man godt forsvare.
Madklubben skuffer sjældent og heller ikke i Esbjerg. Vi kvitterer med 4 stjerner og en varm anbefaling.
Fakta om restauranten
Madklubben Esbjerg
Skolegade 44
6700 Esbjerg
Web: www.madklubben.dk
Besøgt: 23. juli 2024
Karakter: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Se hele skalaen her