The billion dollar club

Verdens mest eksklusive filkmklub består af blot 10 medlemmer.

Optagelseskravene er nemlig, at filmen skal have indspillet 1 milliard dollar i biograferne på verdensplan, og det nåleøje er der blot 10 film i historien, der har kunnet klemme sig igennem.

Øverst på filmenes “Billion Dollar Club” finder man James Camerons blockbuster Avatar, der i 2009 satte hele verdens biografsæder på den anden ende og i den grad leverede det nye kommercielle gennembrud for 3D teknologien i biograferne.

Filmen Avatar indspillede næsten 2,8 milliarder dollar og er dermed milevidt foran alle andre.

Hele tre af filmene på listen er kommet med i 2011. Det gælder sidste del af den syvende Harry Potter-film, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, den Steven Spielberg-producerede robotfilm Transformers: Dark of the Moon samt de fjerde piratfilm Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Blandt andre medlemmer er Toy Story 3 og den sidste af Ringenes Herre-triologien.

Listen rundes af med Christopher Nolans meget roste Batman-film The Dark Knight. Takket været ikke mindst Heath Ledgers fremragende præstation som skurken  Jokeren indtjente filmen på verdensplan $1.002 millioner.

Verdens mest indtjenende biograffilm (i millioner dollar)
1. Avatar – $2.782
2. Titanic – $1.843
3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 – $1.328.1
4. Transformers: Dark of the Moon – $1.123
5. The Lord of the Rings: The Return of the King – $1.120
6 .Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest – $1.066
7. Toy Story 3 – $1.063
8. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – $1.044
9. Alice in Wonderland – $1.024
10. The Dark Knight – $1.002
Kilde: Boxofficemojo.com

Alle tal på listen er baseret på den oprindelige indtjening og således ikke korrigeret for inflation. Der findes ikke valide, inflationskorrigerede data for filmenes indtjening på verdensplan, men i USA er klassikeren Borte Med Blæsten den mest indtjenende film i amerikansk biografhistorie. Når man korrigerer for inflationen har den film alene i USA indtjent 1,6 milliarder dollar.

Skriv et svar