Stor bog om Mærsk-koncernen

Køb bogen Skibsrederen her

Den 29. november 2017 udkom et nyt værk om Mærsk-koncernen.

Bogen “SKIBSREDEREN” beretter om slægtens afgørende betydning gennem fem generationer.

Natten til mandag den 16. april 2012 døde skibsreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller. Siden da er koncernen forandret markant.

Frasalget af Danske Bank og Dansk Supermarked var skelsættende sammen med afskedigelsen af koncernchef Nils Smedegaard Andersen. Den strategiske omkalfatring kulminerede i 2017 med danmarkshistoriens største underskud på 12 milliarder kroner og salget af Mærsk Olie og Gas samt Maersk Tankers.

Forfatteren, Søren Ellemose, har fulgt Mærsk-koncernen siden 1988 og dette er hans hidtil største og mest ambitiøse værk. Næsten to års research og skrivearbejde er lagt i bogen.

“Det er omtrent samme drægtighedsperiode som en elefant,” erkender Søren Ellemose. “Det er et umådeligt ambitiøst projekt. Da jeg havde samlet al min research til det første udkast af bogen var den på mere end 1.800 bogsider. Det vidste jeg godt var en kommerciel umulighed.”

I stedet endte det med et værk på ”kun” 540 sider. Her er mere end 110 års historie, fem generationer af slægten, skiftende strategier og hundredvis af selskaber pakket ned i én samlet fortælling. Bogen trækker dermed de store linjer op.

Frasalg og opsplitning

Bogens omfang måtte dog ikke kun reduceres. Det oprindelige manuskript måtte løbende tilpasses i takt med koncernens gennemgribende forandringer siden sommeren 2016.

“Det er sin sag at være forfatter på et værk om Mærsk-koncernen, der har gennemløbet markante ændringer. Det var ikke kun frasalget af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked, men også den overraskende afskedigelse af koncernchef Nils Smedegaard Andersen i juni 2016. Efter den strategiske opsplitning af koncernen og salget af Mærsk Olie og Gas og senest Maersk Tankers, er man nu klar til en periode med fornyet vækst,” fortæller Søren Ellemose.

Alle disse elementer er med i bogen, der således bringer fortællingen helt frem til i dag.

Fortællingens centrum er skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, men historien starter med bedstefaderen P.M Møller og føres frem til barnebarnet, Robert Maersk Uggla, der nu står som Mærsk-slægtens stærke mand.

SKIBSREDEREN udkommer onsdag den 29. november.

Skibsrederen af Søren Ellemose

Fakta om SKIBSREDEREN

SKIBSREDEREN er den samlede fortælling om Mærsk-koncernens historie og slægtens afgørende betydning gennem fem generationer helt frem til i dag. Omdrejningspunktet er Mærsk Mc-Kinney Møller, hvis historie berettes med udgangspunkt i det virke, som faderen A.P. Møller grundlagde med sin far, P.M. Møller.

Bogen er rigt illustreret med mere end 110 billeder og er inddelt i seks dele:

1836-1913 SØENS FOLK
1914-1947 I KRIGENS ÅR
1947-1965 FAR & SØN
1965-1993 ALENE PÅ BROEN
1993-2007 DEN STORE EKSPANSION
2007-2017 FORANDRINGENS VINDE

Forfatter: Søren Ellemose
Format: 540 sider, 110 illustrationer
Udgivelse: 29. november 2017
Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk
ISBN: 9788799892402
Genre: Biografier / erhvervshistorie
Mere info: www.skibsrederen.dk

 

Fakta om forfatteren Søren Ellemose

Søren Ellemose (f. 1972) har fulgt A.P. Møller-Mærsk siden 1988 og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed.

Søren Ellemose har skrevet anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked, Gullaschbaronen Harald Plum samt det finansielle system.