Skip to content

ELEX

ERHVERVSLEKSIKON

cropped-elextoplogonew-2.png
Primary Menu
  • FORSIDE
  • Biografier
  • Virksomheder
  • Investor
  • Ledelse
  • TOP 10
  • LIFESTYLE
  • Motor
  • Ordbog
  • OM ELEX.DK
    • FOREDRAG
    • KONTAKT
  • Home
  • Gourmet
  • Gensyn med Gourmet: Maze Gordon Ramsay i topklasse
  • Gourmet

Gensyn med Gourmet: Maze Gordon Ramsay i topklasse

admin 14. december 2024
maze6

Redaktionen har været en tur i vores arkiver, hvor vi har genfundet nogle af vores største spiseoplevelser.

I serien “Gensyn med Gourmet” sætter vi lys på nogle af fortidens fineste kulinariske oplevelser.

Denne gang skruer vi tiden tilbage til en herlig eftermiddag i London i sommeren 2013 …

På Grosvenor Square i London ligger en lille gastronomisk perle. Redaktionens udsendte var taget over vandet for at tage temperaturen på en af Gordon Ramsays mange restauranter. Den energiske tv-kok er berømmet og belønnet for sit køkken med adskillige Michelinstjerner på en perlerække af restauranter.

Suppe med fløde og stærk ost.

Mødte op med rejsekuffert og appetit

Maze Gordon Ramsay beliggende Grosvenor Garden viste sig at være et excellent valg. Vi havde på forhånd tjekket, at der var plads til et par frokostgæster og mødte op med rejsekufferter, som straks blev stuvet af vejen af den opmærksomme tjenerstab.

Vi fik anvist et lille bord i den ret fyldte restaurant som i flere niveauer tilbyder englændere et velfortjent alternativ til pub-food. Stilen på Maze er fransk med et orientalsk pift, hvilket en sushibar midt i lokalet minder os om. Selvom vi elsker sushi gik vi ombord i det “ordinære” kort.

Her tilbyder man forskellige retter a la carte, samt to menuer; en 7-retters fuld menu til 75 pund og en 4 retters frokostmenu til blot 25 pund. Når man tager en Michelinstjerne i betragtning er sidstnævnte frokost nærmest en foræring, for maden var fremragende.

Et kort med 10 små retter udgjorde udvalget, og man kunne så sammensætte de fire, der fristede mest til frokosttilbuddet på 25 pund. Vi valgte at få mest muligt med, så vi valgte 8 forskellige retter ud.

Til menuen kan man enten gå i vinkortet, som kommer på iPad og er ret omfattende, eller man kan købe vinmenu. Her er to muligheder; den almindelige til 20 pund og en sommelier version til 35 pund. Den ordinære indeholder tre glas af husets vine (hvid, rosé og rød) mens den dyre version sammensættes ud fra kundens bestilling af retter og øvrige præferencer. Igen delte vi os; og valgte en af hver for at se forskellen i kvalitet.

Første servering var en skøn grøn suppe med stærk blåskimmelost. Den var blød, cremet og stærk på samme tid. På den modsatte side af bordet var en perfekt tilberedning af Foie Gras. Ja, det er en spise, som deler vandene og vi indrømmer gerne at man kan diskutere produktionsmetoderne, men smagen kunne der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Sammen med pære og sprødstegte valnødder var det en himmerigsmundfuld.

Vagtel med orientalsk tvist

Anden ombæring bød på makrel med rødbede og peberrod og vagtel med orientalsk pift. Makrellen, som er og bliver en fed spise, var perfekt holdt i skak af rødbedens syrlighed og ikke mindst den friske peberrod. Desuden små kartofler og firkanter af æblegele.

Til hovedret – og det skal tages med et gran salt, for portionerne er beskedne i omfang – kom en fantastisk mør og saftig kylling med perfekt sprødt skind. Ledsagerne var pesto af ramsløgog kulsort vinaigrette baseret på brændte porrer. Det var madkunst på et højt niveau, selvom ingredienser ikke var voldsomt dyre.

Et lille mellemspil med Sushi i verdensklasse!

Vi havde set længselsfuldt på Sushi anretningerne som indtages i en del af restauranten. Netop fordi portionerne er snack-size, var der plads til en lille afstikker i sushi-kortet. Tjeneren var så god at lade os dele en lille tallerken – og det var en af de bedste sushioplevelser, vi har haft. Tunen var fremragende, men stykkerne med krabbe var det måske bedste sushi, vi har smagt.

Dagens vinder blev flæskesteg a la Maze

Dagens bedste servering i et skarpt felt går dog til den ene hovedret i form af et stykke uhyggeligt velsmagende gris.

Skåret fra bugen med rigeligt fedt og smag. Tilbehøret ved bagt pære sammen med en muslingesalat rørt med spicy wasabi og knuste ærter.

Dertil en reduktion baseret på hummer og Sake.

Avanceret? Javist, men kombinationen var fantastisk. Grisen var mør som smør og havde det sprødeste svær i mands minde.

Dagens vinder; flæskesteg a la Maze.

Banan i forskellige teksturer

Redaktionens udsendte har en del søde tænder, så da der kom banandessert på bordet, var vi solgt; der var parfait, en lille kage, kiks og karamel.

Alt med banansmag og igen kunne vi høre fuglene synge.

Den anden del af bordet blev heller ikke snydt. Her var en tekage med skinnende chokoladeovertræk i hovedrollen sammen med en cremet te-is med passion.

Det spillede utrolig godt sammen til en lille sanseeksplosion; som den bedste kop te, du nogensinde har drukket, bare i dessertform.

Tekage med mango og citrongræs-is

Overraskelse på fødselsdagen

Fødselsdags surprise – tyk, fed chokoladekage.

Vi tog kaffe med petit four i loungen.

Mens vi sundede os oven på et fantastisk måltid, kom der en lille hilsen fra køkkenet.

De havde hørt en fugl synge om, at vi fejrede fødselsdag, og de satte nådestødet ind i form af lille chokoladekage med lys og hilsen.

Det virkede helt utroligt positivt. Ja, det koster næppe ikke mange basseører for dem, men betydningen for fødselarerne var stor. Der er altid plads til forkælelse.

På daværende tidspunkt arbejdede den ene af tvillinger i et vinfirma, og hans blik faldt på en Dom Pérignon Rosé. Den var prissat så billig, at restauranten reelt solgte den til deres indkøbspris, så man kunne få den for under 1.000 kroner dengang. Her var intet intet at betænke sig på, så tvillingerne skålede i champagne og ønskede hinanden tillykke med fødselsdagen.

Uhørt niveau til prisen

Prisen for denne gourmetoplevelse på højt niveau med tjenere på hver en finger ligger på niveau hvad det koster at spise på en mellemgod restaurant i Danmark.

Maze er måske ikke teknisk på højde med de allerbedste herhjemme, men forholdet mellem pris og kvalitet er uhørt.

4 retter med 3 glas vin kunne fås for 395 danske kroner. Og det er vel at mærke for mad på et sted, som har den eftertragtede stjerne i Michelin guiden. Det findes ikke tilsvarende i Danmark.

At vi forkælede os selv med champagne – før og efter måltidet – og at det i sagens natur løfter slutprisen er en helt anden sag. Det var jo fødselsdag.

For den ambitiøse, velsmagende mad og den utroligt opmærksomme betjening giver vi 6 stjerner for et perfekt måltid.

Tager man prisen i betragtning, er det en foræring for en uforglemmelig dag en Michelin-restaurant.

Og netop den lave pris for frokostmenuen sender den sidste stjerne med over kanalen til London; Seven Points, Game, Set And Match til Maze!

Maze Gordon Ramsay lå dengang på 10 – 13 Grosvenor Square.

I dag er restauranten ombygget til Gordon Ramsay Bar & Grill Mayfair, men dengang var det rammen om en af de bedste kulinariske oplevelser målt på forholdet mellem pris og kvalitet.

Continue Reading

Previous: Vodka – ingrediens i klassiske drinks
Next: IBM

relaterede artikler

kalas
  • Gourmet

Frokost på Kalas

admin 1. januar 2025
raadhuskafeen
  • Gourmet

Frokost på Raadhuus Kafeen i Aarhus

admin 29. december 2024
domperignon
  • Gourmet
  • LIFESTYLE

Dom Pérignon – munken og Champagne

admin 19. december 2024

Erhvervslivets leksikon

Elex.dk er dansk erhvervsliv gennem århundreder. Her findes portrætter, biografier, milepæle og stamdata for de største virksomheder. Erhvervsportalen Elex.dk skriver om penge, ledelse og investeringer og har en stor sektion om Lifestyle.

PARTNER

Nyeste artikler

  • Mærsk overgår forventninger i første kvartal
  • Bear market
  • Irrationelle investorer
  • Filmportræt af A.P. Møller
  • Filmportræt af Mærsk Mc-Kinney Møller
  • A.P. Møller Holding vil afnotere Svitzer
  • Mærsk overrasker positivt med årsregnskab for 2024
  • Milepæle for A.P. Møller-Mærsk A/S
  • Rolls Royce
  • Frokost på Kalas

PARTNER

FIK DU LÆST?

Magleby Maersk
  • Mærsk

Mærsk overgår forventninger i første kvartal

admin 13. maj 2025
bear market
  • Investor
  • Ordbog

Bear market

admin 7. april 2025
tvivlinvestor
  • Investor

Irrationelle investorer

admin 7. april 2025
arkivetelex
  • Mærsk

Filmportræt af A.P. Møller

admin 5. april 2025
Copyright © Memoro 2002-2024 Alle rettigheder forbeholdes | MoreNews by AF themes.